Συμβαίνει τώρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινωνεί με τους πολιτικούς αρχηγούς


Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών επαφών, ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών επαφών, ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όπως φαίνεται δεν θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Συμφωνα με πληροφορίες κατά την επικοινωνιία με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε σύσκεψη οι Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας. Ο επικεφαλής του Ποταμιού συμφώνησε ότι δεν θα είχε νόημα η συνάντηση, ζήτησε όμως από τον Προεδρία να κάνει σαφές ποιοι δεν τη θέλησαν..

Νωρίτεερα, επιστρέφοντας τη διερευνητική εντολή και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες,ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην προχωρήσει σε «εκτροπή» γιατί «δεν είναι εντολοδόχος κανενός», με αφορμή την αποστροφή του Προέδρου ότι δε θα γίνει σύσκεψη αρχηγών, αλλά θα συνομιλήσει μαζί τους τηλεφωνικά.

Στο αίτημα που διατύπωσε ενώπιον του κ. Παυλόπουλου, παραδίδοντας την τρίτη διερευνητική εντολή, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, δηλαδή να υπάρξει ευρεία συνεννόηση με τον πιο δημοκρατικό τρόπο πριν τις κάλπες, τηρώντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αλλά και στην επισήμανση ότι ούτε οι αρχηγοί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από το Σύνταγμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε:

«Ουδείς πολιτειακός παράγων είναι υπεράνω του συνταγματος. Θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς και στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών και εφόσον φτάσουμε σε εκλογές, αυτές πρέπει να  διεξαχθούν σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και στο ύψος των περιστάσεων».

Ανεβάζοντας τους τόνους, γεγονός ασυνήθιστο για συνάντηση με τον αρχηγό του κράτους, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε σε πρωτοφανές ύφος ότι «οι μεγαλύτερες εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος και της δημοκρατίας. Το Σύνταγμα δε γράφει για τηλέφωνα. Γράφει για φυσική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν αυτό υποκατασταθεί από τηλέφωνο. Πρέπει να έχουν ζωντανή επικοινωνία».

Ο κ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος, με τον κ. Λαφαζάνη να απαντά «θα το δούμε».

ΠΗΓΗ: THE TOC

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s