Αυξημένος ο κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους δουλεύουν σκληρά


Αυξημένος ο κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους δουλεύουν σκληρά

Οι άνθρωποι που εργάζονται πολλές ώρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

ergazomenoi-oosaΌσοι δαπανούν 40 με 48 ώρες στη δουλειά ανά εβδομάδα εμφανίζουν 10% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό, σε σύγκριση με όσους δουλεύουν 35 με 40 ώρες, ενώ για όσους οι ώρες εργασίας φτάνουν έως τις 54 το ποσοστό κινδύνου ανεβαίνει στο 27% και περαιτέρω στο 33% για εκείνους που χρειάζεται να ξεπεράσουν τις 55 ώρες.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αναλύοντας δεδομένα 25 διαφορετικών επιστημονικών ερευνών από Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Εάν θυμηθούμε τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσαν πριν από λίγο καιρό οι ειδικοί του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τις ώρες πραγματικής εργασίας στις χώρες μέλη του, τότε τα μηνύματα δεν είναι τα καλύτερα για τους Έλληνες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι δουλεύοντας 42 ώρες εβδομαδιαίως, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι οι 37,2 ώρες, με τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς να έρχονται στις χαμηλότερες θέσεις με 30 και 35 ώρες ανά εβδομάδα αντίστοιχα.

Οι γιατροί αναγνωρίζοντας τους εντατικούς ρυθμούς που αναγκάζονται να ακολουθούν οι εργαζόμενοι και αντιπροτείνουν την έμφαση στην πρόληψη.

ΠΗΓΗ: ERT.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s