Στ.Χώκιν: Οι μαύρες τρύπες δεν είναι και τόσο μαύρες


Στ.Χώκιν: Οι μαύρες τρύπες δεν είναι και τόσο μαύρες

Για τα αστέρια που υπέκυψαν στην βαρύτητα και απέκτησαν τόση δύναμη που παγίδεψαν μέχρι και το φως, μίλησε στο κοινό της Στοκχόλμης ο διάσημος Βρετανός επιστήμονας Στήβεν Χώκιν.

«Όταν πέφτεις σε μαύρη τρύπα, δεν έρχεται το τέλος, η ύλη δεν παγιδεύεται αιώνια γιατί πιθανότητα φυλακίζεται σε άλλο σύμπαν, σε παράλληλη διάσταση», δήλωσε ο επιστήμονας και μάλιστα, ενίσχυσε τη νέα θεωρία του με αλληγορικό ηθικό δίδαγμα: «Εάν πέσετε σε μαύρη τρύπα, μην τα παρατήσετε, να πιστέψετε ότι υπάρχει διέξοδος».

Αψηφώντας όλους τους συναδέλφους του που έχουν καταλήξει ότι όταν η ύλη αφανίζεται από τεράστιες δυνάμεις βαρύτητας, χάνεται αμετάκλητα στην άβυσσο, ο Χώκινς διακήρυξε: «Κι όμως η ύλη δραπετεύει και οι μαύρες τρύπες, τελικά δεν είναι και τόσο μαύρες».

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης (Guardian) υποδέχτηκαν τη νέα θεωρία από τον Στήβεν Χώκιν σχολιάζοντας ότι δικαιώνει κινηματογραφικό σενάριο, αυτό της ταινίας Interstellar, όπου ο πρωταγωνιστής Matthew Mc Conaughey βγαίνει σώος από την μαύρη τρύπα «Γαργαντούας».

ΠΗΓΗ: ERT.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s