Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη την επικράτεια #eklogesERT


Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη την επικράτεια #eklogesERT

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη την επικράτεια. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. «Οι εκλογές διεξάγονται ομαλά σε όλη τη χώρα. Ελλείψεις υπάρχουν πάντα, αλλά έχουν καλυφθεί κατά το πλείστον. Δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στη διεξαγωγή», δήλωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Συνολικά 9,8 εκατομμύρια Έλληνες, καλούνται στις κάλπες να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στη νέα Βουλή, η «ετυμηγορία» της οποίας θα καθορίσει και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί άσκησαν το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα προχωρώντας σε δηλώσεις

Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής #eklogesERT (vid)
Β. Μεϊμαράκης: Όλοι μαζί θα γιορτάσουμε το βράδυ τη νέα Ελλάδα #eklogesERT (vid)
Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του στην κάλπη #eklogesERT (vid)
Σ. Θεοδωράκης: Έιμαστε έτοιμοι για μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς #eklogesERT (vid)
Π. Λαφαζάνης: Σήμερα λέμε “Οχι σε αποχή, μνημόνια και λιτότητα #eklogesERT (vid)
Π. Καμμένος: Το βράδυ θα έχουμε κυβέρνηση #eklogesERT (vid)
Φ. Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας #eklogesERT (vid)
Θ. Θεοχαρόπουλος: Η συνεργασία μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας #eklogesERT (vid)

Οι εκλογείς για να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή, ενώ ανοιχτά θα είναι σήμερα τα αρμόδια γραφεία των αστυνομικών αρχών για την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1997) και όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 213 13 61 500 ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.ypes.gr.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου διεξάγονται με λίστα και όχι με σταυρό, καθώς δεν έχει παρέλθει 18μηνο από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρό προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές. Άλλωστε, μέσα στα παραβάν δεν προβλέπεται να υπάρχει στυλό ή μολύβι. Οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά την σειρά που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος (ΛΙΣΤΑ).

Ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρώνται ως άκυρα.

Πολίτης ψηφίζει στην κάλπη για τα  Exit Poll για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, σε εκλογικό τμήμα στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 το βράδυ καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας.

Σε ότι αφορά στις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, αυτό εκτιμάται ότι θα το γνωρίζουμε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οπότε υπολογίζεται θα έχει ενσωματωθεί περίπου το 50% της επικράτειας.

Εκτός κι αν μέχρι τότε υπάρχουν κόμματα κοντά στο 3% και δεν θα έχει ξεκαθαριστεί αν θα καταφέρουν να εισέλθουν στη Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να έχουμε σαφή εικόνα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Εκατοντάδες είναι οι δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ βρίσκονται στη χωρά μας για την κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Α΄ Πρόγραμμα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s