Ισπανικές εκλογές: Αναποφάσιστο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων με τον Ραχόι να αποδέχεται συνεργασίες


Ισπανικές εκλογές: Αναποφάσιστο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων με τον Ραχόι να αποδέχεται συνεργασίες

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δέχεται μετεκλογική συνεργασία «προκειμένου να σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση» ενώ το ένα τρίτο των ισπανών παραμένει αναποφάσιστο.

Ο ισπανός πρωθυπουργός, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή χωρίς όμως να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία, δήλωσε  ότι θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πολιτικής συμφωνίας προκειμένου να σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση την επόμενη τετραετία.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι εμφανίζεται να κερδίζει τις εκλογές στην Ισπανία, υπολείπεται όμως πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε από το 2011.

Πάντως ένας στους τρεις ψηφοφόρους που ρωτήθηκαν σε  δημοσκόπηση  είτε αρνήθηκαν να δηλώσουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν, είτε είναι αναποφάσιστοι, είτε σκέπτονται να απόσχουν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι τρεις πολιτικοί αντίπαλοι του PP, οι παραδοσιακά αριστεροί Σοσιαλιστές (PSOE) και οι νέοι όπως το φιλελεύθερο Ciudadanos και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos μάχονται στήθος με στήθος για τις επόμενες θέσεις.

Ο Ραχόι αρνήθηκε να πει με ποιο από τα αντίπαλα κόμματα θα μπορούσε να συνεργαστεί, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι ακόμη πολύ ασαφής για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.

«Θα δούμε ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη πολιτική υποστήριξη, και αυτό το κόμμα πρέπει να βρει μεγαλύτερη υποστήριξη ώστε να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση», είπε ο Ραχόι σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

ΠΗΓΗ: WWW.ERT.GR

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s