Ολάντ: Πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ όσο καλύτερα μπορούμε


Ολάντ: Πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ όσο καλύτερα μπορούμε

Πρέπει να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσθέτοντας ότι είναι απόλυτα σύμφωνος για τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής.

Ο Φρ. Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε «απόλυτα σύμφωνος» με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σώματος συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, ενώ παράλληλα τόνισε ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από τα κράτη-μέλη που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι τέθηκαν ορισμένοι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί. «Aν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα εξωτερικά σύνορα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στις υποσχέσεις μας προς τηνΤουρκία», δήλωσε ο Φρ. Ολάντ

«Αυτό που θέλουμε είναι ένα σχέδιο για την καλύτερη δυνατή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», δήλωσε ο Φρ. Ολάντ , προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να σεβαστούμε το δικαίωμα ασύλου προς εκείνους που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες».

ΠΗΓΗ: WWW.ERT.GR

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s